Київ
26 жовтня 2015
Завтра у Києві відкриється фотодокументальна виставка "Андрей Шептицький: великий незнаний"
Виставка працюватиме до 3 листопада.
news-image

Завтра, 27 жовтня, о 12.00 в Київському міському будинку вчителя (вул. Володимирська, 57) до 150-річчя митрополита Андрея Шептицького відкриється фотодокументальна виставка, передає «Єдність» із посиланням на Український інститут національної пам'яті.

На 16 стендах будуть представлені унікальні документи і світлини, які розкривають життєвий шлях Митрополита.

Це ще один крок, щоб наблизити його світлу постать до кожного з нас. Митрополит Андрей Шептицький, без перебільшення Людина світу, досі залишається незнаним для значної кількості українців. Людина, настільки відкрита до добра, що все його життя є прикладом і настановою, - йдеться у повідомленні Українського інститута національної пам'яті.

Виставка висвітлює різні аспекти багатогранної діяльності Митрополита. Небагато хто знає, що він не тільки працював над розбудовою Церкви, створював і підтримував навчальні заклади, а й сприяв розвитку таких популярних організацій, як Богословське наукове товариство, «Просвіта», «Рідна Школа», «Пласт», «Сокіл», «Січ».

Він також заснував Український національний музей у Львові та створив заповідники у карпатських лісах для збереження флори й фауни. І це ще далеко не повний перелік його чинів.

Фотодокументальна виставка "Андрей Шептицький: великий незнаний" символічно відкривається у Києві на завершення річного циклу заходів із відзначення 150-річчя з дня його народження та 71-річчя з дня смерті, що настала 1 листопада 1944 року.

Довідка: Митрополит Шептицький (1865—1944) понад 40 років очолював українських греко-католиків (1901—1944). На час його головування в УГКЦ припали переломні моменти української і світової історії: дві світові війни, польсько-українська війна 1918-1919 років, Голодомор, Голокост, радянська окупація, німецька окупація. Однак завдяки зусиллям, які митрополит докладав для гуртування й захисту своїх вірян і українців загалом, Греко-католицька церква досягла свого найбільшого розквіту й авторитету в суспільстві й світі.

 

Вхід вільний.