Суспільство
27 жовтня 2015
У Нью-Йорку бойкотують виступ російського диригента за його підтримку анексії Криму
У Нью-Йорку пікетували виступ російського диригента Валерія Гергієва, який торік підтримав політику Путіна й анексію Криму Росією.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на "Радіо Свобода".

Ось уже два роки приїзди російського диригента і актора Валерія Гергієва в Нью-Йорк супроводжуються протестами жителів міста, обурених тим, що він підписав лист, що вітає анексію Криму Росією. Увечері в Нью-Йорку в Лінкольн-центрі виступав Лондонський Симфонічний оркестр з програмою легендарних балетних партій - від "Жар-птиці" Стравінського до "Чудового мандарина" Бартока, пише "Новий регіон".

За диригентським пультом Лондонського Симфонічного стояв Валерій Гергієв.

Під Лінкольн-центром зібралися близько 12-ти активістів з плакатами "Валерій Гергієв підтримує війну в Україні", "Ганьба підписантам!".

Вони кричали англійською: "Бойкотуйте Гергієва!" і роздавали перехожим листівки. У багатьох містах світу вже два роки гастролі декількох російських зірок супроводжуються акціями протесту.

Багато громадян цих країн російського походження або живуть за кордоном росіяни звинувачують артистів в підтримці режиму Путіна і створенні атмосфери ненависті в Росії. Приводом для докорів і закликів до бойкоту послужило підписання багатьма російськими діячами мистецтва відкритого листа у виправдання анексії Криму.

Нагадаємо, російський диригент Валерій Гергієв - один з тих, чий підпис під листом є. 11 березня 2014 на офіційному порталі Міністерства культури РФ з'явився лист діячів культури на підтримку позиції Володимира Путіна по Україні та Криму. Під ним підписалися вже понад 300 осіб.

Читайте також: "Може час стати не найманцем, а захисником?" - у мережі з'явилося відеозвернення до російських військових (ВІДЕО)