Події
29 жовтня 2015
Подружжя з Росії організувало в "ДНР" групу інформаторів
Прокуратура Донецької області готова судити шістьох людей, які звинувачуються у співпраці з бойовиками незаконній організації "ДНР".
news-image

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, передає «Єдність».

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування відносно шести чоловік, які звинувачуються у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичної організації), - йдеться в повідомленні прес- служби.

Організаторамі угруповання інформаторів є подружжя - громадяни Російської Федерації. За даними прокуратури, вони передавали бойовикам за допомогою програми голосового спілкування "Zello", інформацію про численність, розміщення і переміщення військової техніки Збройних сил України та інших військових формувань України, задіяних у проведенні антитерористичної операції.

Усвідомлюючи, що для більш ефективного інформування терористів і повного збору інформації, а також охоплення великих територій, де переміщається військова техніка і військовослужбовці, необхідне залучення додаткових сил, подружжя вирішило залучити до своїх лав ще кількох людей. Таким чином до інформаторів приєдналися ще 4 чоловіків , які є жителями не тільки Донецької, але й Запорізької областей. Всі вони становили деталізовані дані, які в подальшому використовувалися терористами для артилерійських і збройних обстрілів місць дислокації ЗСУ, - йдеться в повідомленні прокуратури.

Обвинуваченим загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте також: Терористи в паніці через чутки про наступ ЗСУ: "Ми протримаємося лише пару днів"