Світ
29 жовтня 2015
У Швеції біженці 4-й день відмовляються покидати автобус і селитися у надане їм житло
На думку мігрантів, житло знаходиться дуже далеко від міста.
news-image

У Швеції четвертий день триває страйк біженців, які відмовляються покидати автобус і селитися в надане їм безкоштовне житло, передає  «Єдність».
Минулої неділі автобус міграційного управління привіз 50 переселенців в село Ліма у 40 км від міста Малунг провінції Даларна в центральній Швеції. Чиновники мали намір розмістити біженців в будиночках літнього туристичного табору, проте мігранти відмовилися виходити з транспорту, оскільки, на їхню думку, пункт прийому знаходиться далеко від міста.

Представники влади вступили з біженцями в переговори, пояснивши, що вибір житла у зв'язку з величезним потоком мігрантів обмежений, і нічого іншого їм запропонувати вони не в змозі. Велика частина переселенців все ж погодилася пройти в будиночки, але 14 осіб продовжують акцію протесту в автобусі.
Власник автобуса, компанія "Вестин", вже звернулася до Служби майнових стягнень з проханням виселити біженців з транспортного засобу.

Ми чекаємо рішення. Ми не знаємо, як багато часу займе його прийняття, - відзначає представник міграційного управління Марія Лефгрена.

Аналогічні випадки протесту, коли біженці відмовляються залишати автобуси, мотивуючи це віддаленістю від населених пунктів, вже перестали бути рідкістю. У минулу середу владі довелося знову вмовляти переселенців оселитися у притулку в містечку Тренгслет провінції Даларна в центральній Швеції. Раніше мігрантів не влаштовувало місцерозташування житла в північних Естерсунді і Шеллефтео.
За даними управління, число мігрантів у 9,8-мільйонній Швеції в 2015 році вже склало 105 тисяч чоловік. Згідно з оприлюдненим на минулому тижні прогнозом, кількість біженців в королівстві за цей і наступний рік може досягти 360 тисяч осіб.

Читайте також: У Фінляндії незадоволені якістю їжі біженці із Сомалі та Іраку влаштували акцію протесту