Суспільство
2 листопада 2015
У Росії запропонували поставити пам'ятник колишньому міністру оборони України за розвал армії
Наразі екс-міністр призначений головою координаційної ради Російського союзу промисловців і підприємців в анексованому Криму.
news-image

Директор Інституту країн СНД росіянин Костянтин Затулін заявив, що патріоти Росії повинні поставити пам'ятник колишньому Міністру оборони України Павлу Лебедєву за ту діяльність, яку він вів на своєму посту в Міністерстві оборони. Таку заяву Затулін зробив в інтерв'ю газеті «Комерсант», коментуючи нещодавнє призначення Лебедєва головою координаційної ради Російського союзу промисловців і підприємців в анексованому Криму, передає «Єдність» із посиланням на Четверта влада.

На думку Затуліна, до призначення міністром оборони в грудні 2012 року Лебедєв був типовим бізнесменом, «без зайвих ідеологем».

Саме тому Віктор Янукович призначив його на роль українського Сердюкова в тій частині, що стосується освоєння грошей на переозброєння армії. І, взагалі-то, патріоти Росії повинні б Павлу Лебедєву пам'ятник поставити за роботу в Міноборони України,- заявив Затулін.

В цілому нове призначення побіжного українського міністра було сприйнято в Криму негативно.

Ім'я цієї людини асоціюється в місті тільки з варварською забудовою. Про його бізнес відомо дуже мало. Набагато більше я знаю про його діяльність на посту міністра оборони України, - розповів журналістам голова севастопольського відділення організації «Ділова Росія» Олег Ніколаєв.

Інший севастопольський громадський працівник Іван Комельов у свою чергу заявив, що фірми Павла Лебедєва забудовують мис Фіолент в охоронній зоні заповідника, а також будують житловий комплекс в охоронній зоні «Херсонеса Таврійського» в Козачій бухті.

Нагадаємо, Павло Лебедєв був призначений Міністром оборони в уряді Миколи Азарова 24 грудня 2012. У лютому 2014 року, після революційних подій в Києві, Лебедєв втік зі столиці і виїхав до Севастополя.