Світ
3 листопада 2015
У Росії суд оштрафував журналіста за фото візитки Яроша в соцмережі "ВКонтакте"
Суд стягнув з журналіста 1000 рублів.
news-image

У Росії Петрозаводський міський суд оштрафував на одну тисячу рублів відомого в Карелії журналіста Вадима Штепу за розміщення в соцмережі "ВКонтакте" символіки забороненого в Росії "Правого сектору", передає «Єдність» із посиланням на ТАСС.

На одній з фото була розміщена візитка лідера організації Дмитра Яроша.

Визнати Штепу Вадима винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.20.3 КоАП РФ і призначити покарання у вигляді штрафу в розмірі тисячі рублів, - сказала суддя Вікторія Полякова.

За словами представника Центру з протидії екстремізму регіонального МВС, в серпні було зафіксовано, що Штепа розмістив на своїй сторінці в соцмережі символіку "Правого сектора".
Як сказав Вадим Штепа, повернувшись з відрядження із України, він почав ділитися своїми враженнями в інтернеті. Зокрема, опублікував на своїй сторінці прапор "Правого сектора", а також візитку Яроша.

Це, напевно, моя помилка, але я робив це не з метою пропаганди, а з інформаційними цілями. На даний момент все видалено, - сказав Штепа.

Представник МВС Росії нагадав, що "Правий сектор" внесений у федеральний список заборонених в Росії організацій. 

Будь-яке демонстрування (символіки - ред.) або пропаганда даних організацій є незаконним на території Росії, - зазначив він.

Штепа повідомив, що не планує оскаржити рішення суду.

Читайте також: Переможець російської "Битви екстрасенсів" Олександр Литвин спробує підняти ціну на нафту до 53-х доларів за барель