Суспільство
5 листопада 2015
Державтоінспекція нагадує про своє існування
До кінця 2016 року міліція працюватиме паралельно з поліцією.
news-image

У ДАІ нагадали, що під час перехідного періоду вони будуть залишатися у своїх правах. Про це пише прес-служба ДАІ Київської області, повідомляє «Єдність».

У Державтоінспекції відзначають, що з 7 листопада починає діяти закон «Про національну поліцію». Однак це не означає, що всі даішники разом втратять повноваження. Згідно з пунктом 14 розділу ХІ, ДАІ і далі виконувати свої функції до тих пір, поки не буде налагоджена повноцінна робота патрульної поліції. У такому режимі ДАІ зможе працювати до 31 грудня 2016 року.

"При цьому, згідно п.17 цього ж розділу Закону, поліцейським дозволяється носіння і використання форменого обмундирування, визначеного для працівників міліції, до затвердження Кабінетом Міністрів України зразків форменого обмундирування поліцейських та забезпечення ним в установленому порядку відповідно до затверджених норм", - повідомляють у прес-службі ДАІ Київської області.

У ДАІ попросили всіх автомобілістів дотримуватися правил дорожнього руху, не конфліктувати зі співробітниками ДАІ, які забезпечуватимуть порядок на дорогах області під час перехідного періоду з міліції в поліцію.