Україна
6 листопада 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі: Блокада Криму, інцидент з Кужель та суд над Корбаном.
news-image

Блокада Криму: жодного кроку назад.

Активісти наголошують, що центральна влада забула про блокування півострова.

Продовольче блокування Криму триває вже другий місяць поспіль. За останній час на півострів не заїхала жодна вантажівка. Журналіст Ірина Макарчук повідомляє, що місцеві жителі охоче підтримують ініціативу кримських татар та активістів щодо продуктового блокування Криму. Хоча кримчани не в захваті від таких методів українців.

 

У "Батьківщині" повідомляють, що Кужель отримала струс мозку.

Фракція вимагає позбавлення Андрія Тетерука депутатського мандата.

Фракція "Батьківщина" на сторінці у мережі Facebook написала своє бачення подій, які сталися 5 листопада у Верховній Раді.

"У четвер, 5 листопада, після засідання Верховної Ради, біля кабінету спікера депутат з фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук вдарив скляною пляшкою по голові нашу колегу, депутата від «Батьківщини» Олександру Кужель", - йдеться у повідомленні.


Клімкін прилетів у Берлін для переговорів у "нормандському форматі".

Зустріч керівників МЗС чотирьох країн запланована на 6 листопада.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін прибув до Берліна. Він планує взяти участь у переговорах на рівні глав зовнішньополітичних відомств "нормандського формату", запланованих на 6 листопада.

Згідно повідомлення прес-служби МЗС, в Україні зацікавлені у підтриманні позитивної динаміки на Донбасі. Дипломати говорять про відданість імплементації "мінських домовленостей". 

"Українська сторона розраховує на повне та безумовне виконання підписантами, у т.ч. Росією, взятих на себе зобов'язань у безпековій, політичній, соціально-економічній та гуманітарній сферах", - зазначають у відомстві.

 

У ЄС розуміють, що українська влада блефує в антикорупційному питанні - експерт.

Від Шокіна та Порошенка вимагають змінити людей в комісії, що вибирає антикорупційних прокурорів.

Євросоюз припиняє фінансування лише тестів, за якими мають відбиратися кандидати на посаду антикорупційного прокурора.  

За словами виконавчого директора Центру протидії корупції Дарії Каленюк, незрозуміло чи припиняє ЄС фінансування всієї структури. 

"Це вже знак і цей знак має бути додатковим аргументом для президента і для (генпрокурора Віктора) Шокіна, щоб виконати вимоги ЄС і змінити свою дискредитовану четвірку в конкурсній комісії", - наголосила вона.

 

Яценюк розповів про втрати України через будівництво "Північного потоку-2".

Газопровід позбавить Європейський союз реальної енергетичної незалежності, підкреслює він.

Глава українського уряду Арсеній Яценюк глибоко стурбований ідеєю будівництва "Північного потоку-2".

"Якщо Росія і деякі західні компанії побудують "Північний потік-2", це позбавить Україну $ 2 млрд прибутку, Словаччини - $ 0,8 млрд прибутку, Польщі – $ 0,4 млрд. І це позбавить Європейський союз реальної енергетичної незалежності", - зазначив Яценюк.