Війна
6 листопада 2015
В зоні АТО бойовики постійно обстрілюють позиції ЗСУ і вперто намагаються "просочитися" в наш тил - Тимчук
У зоні АТО фіксується висока активність російсько-терористичних військ.
news-image

Про це повідомив у Фейсбуці керівник групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук, передає «Єдність».

Крім стрілецького озброєння (включаючи великокаліберні кулемети), протягом доби було зафіксовано використання бойовиками автоматичний гранатомет типу АГС-17,21, станкових протитанкових гранатометів типу СПГ-9 «Спис», 82-мм мінометів і зенітних установок ЗУ-23-2. Одночасно різко зросла кількість спроб інфільтрації ДРГ противника в тили сил АТО відразу на декількох ділянках, - написав він.

Також керівник ІС зазначив, що бойовики відкривали вогонь по позиціях військ українських в районі н.п.Красногоровка, дослідне, водяне, Піски, Мар'їнка, Авдіївка та північніше (район н.п.Новгородское), в районі н.п.Счастье і Трьохізбенка. 

У Київському районі Донецька фіксується наявність важкої бронетехніки, не дивлячись на твердження бойовиків про її відвід. Зокрема, мережею групи ІС зафіксовані 4 танка терористів в районі ВАТ «Точмаш», і ще 2 танка - в районі стадіону «Моноліт», - повідомив Тимчук.

За словами нардепа, з місця постійної дислокації (м.Донецьк, вул.Рози Люксембург) в «рейд» висунулася ДРГ російського спецназу (чисельність - до 15 чоловік); в напрямку н.п. Піски. З н.п.Моспіно (місце дислокації - СШ № 154) висунулася ДРГ зі складу батальйону «Схід» (до 20 осіб) в напрямку н.п. Мар'їнка. З н.п.Дебальцево висунулися 2 ДРГ (по 25 осіб) з документами громадян України для проникнення в оперативно-тактичний тил АТО під виглядом біженців.

За вказівкою Керівництва НД РФ, з метою приховування втрат особового складу, загиблі бойовики «армії ДНР» звільняються «заднім числом», - зазначив він.

Також Тимчук повідомив, що діючі на Донбасі структурні підрозділи ФСБ РФ і ГРУ ГШ РФ об'єднали зусилля для скоординованих дій як у зоні АТО (для отримання розвідувальної інформації), так і на території інших областей України (для організації і проведення терористичних актів і диверсій). У Донецьку створено координаційний центр за участю представників обох спецслужб.

Читайте також: Бойовикам "ДНР" видають продуктові пайки від фонду Ахметова - Тимчук