Світ
6 листопада 2015
Завтра у Москві покажуть реконструкцію взяття Рейхстагу та понесуть портрети Сталіна
Пряму трансляцію параду буде вести Перший федеральний телеканал.
news-image

Як повідомляє прес-служба уряду Москви, "7 листопада о 10:00 на Червоній площі пройде урочистий марш, присвячений легендарному параду 1941 року. У ньому візьмуть участь більше шести тисяч чоловік. Всього сформовано 59 парадних розрахунків", передає «Єдність».

Як повідомляє ТАРС, у Параді пам'яті на Червоній площі у Москві та в інших містах Росії візьмуть участь ветерани війни та раритетна техніка.  У Москві вперше будуть відтворені вирішальні битви Другої Світової війни, включаючи оборону Москви і взяття Рейхстагу в травні 1945 року.

Почесними гостями, як очікується, стануть 28 ветеранів війни - саме ті, хто в листопаді 1941 року прямо з площі йшли битися на фронт. Вони розмістяться на гостьових трибунах.

У ряді російських міст відбудуться ходи, присвячені Дню проведення військового параду на Червоній площі 7 листопада 1941 року. Повідомляється, що жителі Ульяновська вийдуть на марш з портретами Сталіна, плакатами "Батьківщина-мати кличе!" і з гаслами часів Другої Світової  війни "Все для фронту! Все для Перемоги!".

Пряму трансляцію параду буде вести Перший федеральний телеканал.

Читайте також: 72 роки тому Київ звільнено від фашистів (відео)