Світ
7 листопада 2015
Мавроді в Піднебесній: китайці скуповують біткоіни для участі в МММ
Російський шахрай, який отримав тюремний строк за організацію гігантської фінансової піраміди в 1990-х роках, знову в справі.
news-image

Британське видання Financial Times зв'язало різкий підйом курсу криптовалюти біткоіни зі зростаючою популярністю «соціальної фінансової мережі» МММ в Китаї, передає «Є!»

Керівник цієї мережі - Сергій Мавроді відомий як творець фінансової піраміди з такою ж назвою, жертвами якої в 1990-х роках стали близько 15 мільйонів вкладників.

Економіст Джеффрі Такер стверджує, що шахраїв завжди притягують нові технології, а люди, прагнучи швидко розбагатіти, легко потрапляють в їх пастки.

Якщо хтось хоче отримати ваші біткоіни і обіцяє відсотки, які набагато перевищують середню ціну на ринку, - значить, вас намагаються обдурити. У цьому можна не сумніватися. Всі подібні компанії діють за однією схемою: вони хочуть, щоб ви створили в них депозит, обіцяють прибуток, підписують з вами договір. Насправді вони просто заберуть ваші біткоіни, і ви ніколи їх більше не побачите, - поділився економіст.
Так як біткоіни - відносно нове явище на фінансових ринках, люди легко стають жертвами подібних афер в надії швидко розбагатіти. Єдиний спосіб інвестувати в біткоіни - це купити біткоіни і тримати їх у себе, а не довіряти їх людям, які обіцяють нереальні прибутки, - відзначає Такер.