Суспільство
9 листопада 2015
Лукаш відпустили під домашній арешт
По відношенню до екс-міністра обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, їй не можна залишати столицю.
news-image

Як повідомляє «Є!», нардеп Нестор Шуфрич заявив сьогодні про звільнення колишнього міністра юстиції України Олени Лукаш.

За моєю інформацією, Лукаш звільнена і бере участь у слідчих діях у прокуратурі Києва, - сказав Шуфрич. - Лукаш у даний час проходить інструктаж щодо особливостей перебування під заставою і носіння електронного браслета, який їй видається за рішенням суд".

За словами прокурора ГПУ Владислава Куценка, екс-міністр юстиції зараз знаходиться у ГПУ.

Суд визначив утримання під вартою, або як альтернатива - внесення застави. У зв'язку з тим, що внесли заставу за пані Лукаш, зараз з нею проводять інструктаж, як вона повинна поводитися в період дії цього запобіжного заходу, а також буде на неї одягнений електронний браслет і їй заборонено залишати територію населеного пункту, де вона проживає. Тому зараз проходять всі ці процесуальні і технічні нюанси", - розповів Куценко.

Правоохоронець каже, що як тільки Лукаш покине Києв, її одразу ж спіймають.

Нагадаємо, ГПУ 28 лютого минулого року зажадала від МВС і СБУ протягом 10 днів затримати Олену Лукаш за підозрою в причетності до розстрілу активістів на Майдані Незалежності в Києві з 18 по 22 лютого.

У березні Євросоюз і Канада оголосили, що Лукаш є в списках високопоставлених українських чиновників, проти яких запроваджуються фінансові санкції.

28 травня цього року ГПУ звинуватила Лукаш в заволодінні державними коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, а також службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідкию

СБУ 10 вересня 2015 оголосила Лукаш в розшук. За даними ЗМІ, вона перебувала в Росії. Співробітники української спецслужби затримали екс-главу Мін'юсту України 5 листопада. Лукаш підозрюють у низці злочинів, зокрема у розкраданні мільйонів гривень та службовому підробленні. 

Печерський районний суд Києва обрав для екс-міністра юстиції запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн 116 тис. Грн. Після цього за Лукаш вніс заставу її соратник, нардеп від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський.

Читайте також: Захист Лукаш погрожує дійти до омбудсмена, якщо їх клієнтку не звільнять