Війна
10 листопада 2015
Бойовики обстрілюють позиції сил АТО вже по всіх напрямках - Тимчук
На Донбасі триває ескалація конфлікту з боку російсько-терористичних військ.
news-image

Про це повідомляє у Фейсбуці керівник групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук, передає «Є!».

Так, за даними ІС, протягом понеділка 09.11.2015 г обстріл з боку бойовиків фіксувалися практично на всіх ділянках і напрямках. Крім стрілецьких озброєнь, АГС-17 і СПГ-9, терористи активно використовували нібито «відведений» озброєння - 82-мм і 120-мм міномети, а також бронетехніку (БМП і БТР).

У районі н.п.Пескі бойовики обстрілювали позиції сил АТО з великокаліберних кулеметів і ЗУ-23-2, активно використовується стрілецьке озброєння піхотними групами, що намагаються наблизитися до позицій українських військ (іноді з дистанції 200 метрів).

У районі н.п.Авдеевка, південніше і в районі н.п.Опитне позиції сил АТО обстрілюються з регулярною частотою (4-5 обстрілів на добу), вчора в даному районі бойовики використовували озброєння 2-х од. БМП-2.

Також противник різко активізувався північніше Авдіївки - між Новгородським та Новоселівки, в районі Шумов і Майорського, де терористи тричі намагалися прорватся через передові позиції українських військ одночасно трьома піхотними групами, активно застосовувалися АГС-17 і 82-мм міномети, - пише Тимчук.


У районі ДАП-а бойовики наносили вогневі удари з боку Спартака по Авдіївці і Опитному з 120-мм мінометів (двічі). Крім того, в даному районі бойовики кілька разів застосовували озброєння БТР-80 (вогонь відкривався із заздалегідь обладнаних позицій).

Також бойовики обстрілювали позиції сил АТО в районі н.п.Дача, Зайцеве, Гольмівський, Гранітне, Новотроїцьке.
У районі н.п.Счастье з боку Веселої Гори наносилися удари з АГС-17. Відзначається активне переміщення груп бойовиків на передньому краї і на нейтральній смузі, з перетином Сіверський Донець.

Повідомляється, що терористи посилили спроби інфільтрації через позиції сил АТО з одночасними обстрілами і мінуванням місцевості відразу на декількох ділянках. Також на кількох ділянках відзначаються спроби піхотних груп бойовиків (по 30-40 чол. За підтримки ББМ) під прикриттям вогню із стрілецьких озброєнь і озброєнь ББМ зблизитися з позиціями сил ато. Відзначається поява нових піхотних груп бойовиків в районі Новотошковка-Кримське-Жолобок, Попасна.

Снайперські обстріли з боку терористів зафіксовані в районі н.п.Красногоровка, Мар'їнка, Зайцеве, Щастя.
З р-ну н.п. Горлівка йде перекидання особового складу і бронетехніки бойовиків: в район н.п. Шуми перекинуто 3 од. БМП-2, 3 од. БТР-80 і кілька вантажних автомобілів з особовим складом (до 5 од.); 4 танка перекинуто в район н.п.Гольмовскій; 2 од. МТ-ЛБ та 2 од. БМП-2 - в район н.п.Зайцево.

З південного напрямку в район Єнакієве йде перекидання артилерії терористів. За добу перекинуті дві батареї 6-и гарматного складу кожна (гаубиці Д-30 і Д-30А).

У Донецьку на додачу до раніше виявленим мережею групи ІС-6 ти танкам бойовиків (див. Вчорашню зведення) в районі Спартака зафіксовані 4 БМП і 5 БТР і МТ-ЛБ, а також мінометного підрозділу (82-мм міномети). У район Стаханова з боку Алчевська йде перекидання артилерійських боєприпасів (15-16 рейсів вантажного автотранспорту на добу).

У район н.п.Лутугіно прибула нова бронегруппа бойовиків - 3 од. БМП-2 та 3 од. МТ-ЛБ. У район Докучаєвська йде перекидання бронетехніки та особового складу бойовиків. За добу зафіксована перекидання «мотострілецького» підрозділу (на БТР-80) і 4-х вантажівок і 1-го автобуса з живою силою.

Читайте також: Обстріли бойовиків поновилися: перемир'я під загрозою