Події
11 листопада 2015
Дитина-бойовик з "ЛНР": "Людей не вбивав, тільки фашистів!"
Проросійські терористи дійсно залучають до війни з українськими захисниками дітей.
news-image

Як повідомляє «Є!», про участь дітей у війні за сторону бойовиків-окупантів, написав на сторінкахDer Spiegel, журналіст Беньямін Біддер.

За його словами, обидві стороні конфлікту намагаються звинуватити один одного у використанні дітей на фронтах, але українська сторона навчає патріотів у організаціях націоналістів, а терористи - у тренувальних таборах. Втім, різниця у тому, що після таборів "Азову" чи "Правого сектору" діти не йдуть воювати. У бойовиків же це - нормальна ситуація.

Німецький телеканал ZDF розшукав дітей-солдатів, які брали участь у боях із ЗСУ.

15-річний Богдан Кравченко з Луганська розповів журналістам, що воював, а на питання, "чи доводилося йому вбивати людей", відповів, що "людей не вбивав, тільки фашистів".

Я вважаю, що на тій стороні взагалі немає людей", - заявив хлопець.

Більше того, працівники каналу розшукали Ларису Заєць, яка працює у дитячій проросійській організації та сама направила дітей на фронт. За її словами, в діях Богдана "немає нічого негожого".

Крім того, журналісти знайшли 15-річного Семена, який також мешкав у Луганську. На камеру хлопець розповів, що його кращу подругу застрелив Український снайпер. Дівчині було лише 15 років. Дитина визнала, що загибла теж воювала на боці ополченців.

Читайте також: Росіяни відбирають у бойовиків документи, щоб ті не втекли з фронту