Шоу-біз та культура
12 листопада 2015
Андрій Макаревич не сприймає Львів як "столицю бандерівців"
У Львові днями з аншлагом відбулись концерти відомого російського музиканта, художника Андрія Макаревича.
news-image

Три дні відомий російський музикант, лідер гурту «Машина часу» Андрій Макаревич провів у Львові", повідомляє «Є!», посилаючись на його інтерв'ю "Радіо Свобода".

Я не вірю в те, що показує російське телебачення, не дуже вірю, що показують українські канали також. Ми живемо зараз у віртуальному світі, в якому у свідомість людей стараються все вкласти, і ти ніколи не дізнаєшся, що трапилось насправді. Я часто почуваюсь ідіотом і утримуюсь від оцінок того, де я не дуже компетентний. Чому так легко людям можна вбити в голови все? Тому що середовище агресивне, тому що медіа і пропаганда отримують усе новіші технічні можливості. Ми оточені інтернетом, різними сучасними комунікаціями, і якщо від цього не захищатись, то ти перетворюєшся на матрицю, в яку можна вписати будь-що. Я навчився захищатися: візьми і вимкни, - поділився своїми спостереженнями з журналістами Макаревич.

На питання, чи на планує він залишити на деякий час Росію через шалену критику щодо його позиції по Криму і Донбасу, музикант відповідає, що нічого такого не відчуває.

Я тут народився, 60 років прожив, і там всі практично мої друзі, все, чим я займаюсь, і місця, де люблю бувати. Я не бачу жодних причин залишати Росію, – наголошує він.

Видання повідомляє, що квитки на два концерти Андрія Макаревича львів’яни розкупили миттєво. Російський бард привіз у Львів нову програму, з якою вже виступав у Києві та Одесі. Він разом зі своїми колегами – джазовими музикантами – виконав забуті єврейські шлягери першої половини ХХ століття. Під час спілкування за кавою з кількома журналістами розповів: не очікував, що новий проект «Ідиш-Джаз» матиме успіх.

Я не думав, що це буде цікаво великій кількості людей, бо це специфічна історія. Потім ми зробили концертний варіант і, як виявилось, я помилявся: це цікаво людям у різних країнах світу. Ми записали дві платівки. Щодо очікувань від концерту, то дуже важливо знати, на який концерт ти йдеш, бо існує «Машина часу» й існує проект «Ідиш-Джаз», а це різні музиканти і різні завдання, - зазначив він.

Російський музикант Андрій Макаревич досить часто відвідує Україну. Але у Львові був дуже давно. Каже, що місто змінилось, але найбільше він любить стару частину міста і аж ніяк не сприймає Львів як «столицю бандерівців».

Читайте також: Легендарні музиканти Польщі, Росії та України записали пісню про мир (відео)