Події
12 листопада 2015
"Не дай Бог!" - Гройсман про одностатеві шлюби
Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман запевняє, що український парламент не підтримуватиме одностатеві шлюби.
news-image

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на "Радіо Свобода".

Ми з вами виступаємо за сімейні цінності. Я чую якісь фейки, що в Україні можуть бути які-небудь одностатеві шлюби. Не дай Бог, щоб це відбулося. І ми ніколи не будемо це підтримувати, – заявив він під час розгляду в парламенті внесення антидискримінаційної поправки до трудового законодавства.

Спікер також наголосив на важливості зміцнення сімейних цінностей і допустив створення в уряді посади спеціального уповноваженого з питань сім’ї.

Водночас Гройсман наголосив, що ухвалення антидискримінаційної поправки дозволить запровадити безвізовий режим з Євросоюзом для українців, і вони зможуть безперешкодно подорожувати до країн ЄС.

Ми доведемо світові і собі, що ми згодні і здатні виконувати свої зобов’язання перед світом, і ми готові бути частиною цивілізованого європейського світу, – сказав голова Верховної Ради.

Нагадаємо, після цього депутати 234 голосами підтримали відповідний законопроект. Перед цим сьогодні було кілька провальних голосувань, не могли ухвалити антидискримінаційну поправку і на засіданні 10 листопада.

Ухвалення антидискримінаційної норми входить до пакета законопроектів з так званого «безвізового пакету», необхідних для лібералізації візового режиму України з Європейським союзом.

Читайте також: Марш за права ЛГБТ-спільноти тепер пройде не на Оболоні, а на Хрещатику - нардеп