Події
12 листопада 2015
ВР звільнила за пияцтво і халатність двох суддів
Офіційно звучить як "за порушення присяги".
news-image

Таким чином парламентарії підтримали відповідну постанову №1756 «Про звільнення суддів», пише «Є!» з посиланням на Еспресо.ТV.

Так, двох суддів звільнили згідно пункту 5 частини п'ятої статті 126 Конституції України, тобто у зв'язку з порушенням присяги судді.

Зокрема, парламентарії звільнили суддю Роменського міськрайонного суду Сумської області Надію Сольону. Таке рішення підтримали з другого разу 243 нардепа. Перший раз проголосували 220 парламентаріїв. За поданням Вищої ради юстиції суддю Сольону пропонувалося звільнити за неодноразове порушення робочого процесу. Як повідомляється, вона з'являлася на засідання суду в нетверезому стані.

Також звільнили суддю Дарницького районного суду Києва Євгена Куренкова. Це рішення підтримали 232 депутата ВР з другого разу. Перший раз звільнення підтримали 222 парламентарія. Підставою для звільнення стало те, що суддя не підготував повні рішення у 78 справах, за що ті, кого вони стосувалися, не змогли скористатися своїми конституційними правами. Сам Куренков намагався виправдатися тим, що в його суді розглядається від 4 до 15 справ на день, а «всі працюють у підвалах».

Разом з тим Рада не підтримала звільнення судді апеляційного суду Автономної Республіки Крим Олександра Пироженко. За його звільнення проголосували лише 139 депутатів ВР.

Читайте також: ВР прийняла закон проти дискримінації, необхідний для скасування віз