Київ
13 листопада 2015
Претендентів на посаду головного архітектора Києва оцінять европейські експерти
З таким проханням до мерів європейських міст звернувся Віталій Кличко.
news-image

Київський міський голова Віталій Кличко звернувся до мерів Флоренції, Стокгольма, Мюнхена, Барселони, Лондона та Берліну з проханням надати експертів, які б оцінили проекти фіналістів конкурсу на заміщення посади головного архітектора Києва, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

Нам потрібен всеохоплюючий підхід до питань міського розвитку з урахуванням збереження історичної спадщини та вимогою зробити наше місто комфортним, наслідуючи найкращі сучасні приклади. Оскільки ваше місто є прикладом успішного поєднання урбанізму та збереження історичної спадщини, ми були б вдячні, якби ваші експерти могли прокоментувати проекти фіналістів конкурсу на посаду головного архітектора Києва та висловити зауваження щодо майбутнього розвитку міста, – йдеться в листі Віталія Кличка.

Нагадаємо, Віталій Кличко 12 листопада підписав розпорядження щодо проведення конкурсу на заміщення посади директора Департаменту містобудування та архітектури. У документі йдеться про створення конкурсної комісії та умови конкурсу. Також міська влада провела консультації з архітектурною спільнотою та громадськими організаціями щодо створення конкурсної комісії. Склад комісії має бути затверджений протягом найближчих десяти днів.

Читайте також: Перелік київських аптек, де з 16 до 20 листопада можна отримати безкоштовні консультації лікарів