Політика
16 листопада 2015
У Києві перемагає Кличко, у Дніпропетровську - Філатов, Садовий -у Львові
У голосуванні взяли участь 34,08% виборців.
news-image

Згідно з даними Центральної виборчої комісії, у голосуванні брали участь 34,08% виборців. Найбільша явка була в Тернопільській області - 55,67%, найменша - в Херсонській, передає «Є!» із посиланням на ВВС.

Київ

На виборах у Києві, згідно із підрахунком приблизно 90% голосів, перемагає чинний мер та кандидат від "Блоку Петра Порошенка" Віталій Кличко.

Кличко набирає 65,5% голосів виборців, а його суперник - парламентар Борислав Береза - 32,7%. Такі дані територіальної виборчої комісії повідомляє агенція "Українські новини".

Явка на виборах у столиці була 28,35%.

Спостерігачі громадянської мережі "Опора" кажуть, що в Києві "аномально швидко" приймали протоколи про підрахунок голосів у районних виборчих комісіях.

Згідно з даними двох екзит-полів (Київського міжнародного інституту соціології та Комітету виборців України ), Віталій Кличко отримував 65%-71,8%, Борислав Береза - 35%-28,2%.

Львів

У Львові перемагає чинний мер та лідер "Самопомочі" Андрій Садовий. Згідно із підрахунком 98% протоколів,  Садовий отримує 61,1%, його конкурент та представник ВО "Свобода" Руслан Кошулинський - 38,6%.

Такі данні оприлюднив голова міської виборчої комісії Ігор Сліпецький у Facebook.

За даними екзит-полу, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення телеканалу "1+1", Андрій Садовий отримав 61,4%, Руслан Кошулинський - 38,6%.

Дніпропетровськ

Згідно із паралельним підрахунком представників мережі спостерігачів "Опора", на виборах перемагає кандидат від партії "Укроп" Борис Філатов - він набирає 53,76%.

Його суперник представник "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул - 46,24%.

За даними екзит-полу Київського міжнародного інституту соціології, проведеного в Дніпропетровську на замовлення "1+1", Борис Філатов набрав 62%, Олександр Вілкул - 38%.

Загалом спостерігачі заявляли, що упродовж виборів голосування відбувалось без суттєвих зловживань та порушень виборчого законодавства.