Події
16 листопада 2015
Поліція розповіла подробиці жорстого ритуального вбивства жінки та її доньки
Стали відомі подробиці жорстокого вбивства жінки, яку довго не могли впізнати, і її дочки, яке скоїв співмешканець вбитої.
news-image

9 серпня чоловік у Святошинському лісництві вбив 30-річну жінку, а через кілька днів, заручившись підтримкою подруги, у Хмельницькій області розправився з 10-річною дочкою своєї співмешканки.

Про це повідомили у Відділі комунікації Головного управління Національної поліції України в місті Києві, передає «Є!» з посиланням на «News Daily Україна».

Раніше правоохоронці звернулися за допомогою до громадськості у встановленні особи жінки з вогнепальним пораненням голови. Завдяки телевізійному сюжету, де був показаний портрет загиблої, вдалося її впізнати. Жительку Вінниці розшукували родичі, після програми відразу звернулися в Святошинське РУ ГУМВС України в місті Києві. Їхні свідчення дозволили столичним оперативникам розкрити жорстоке вбивство.

Чоловік представлявся Андрієм, жив за підробленими документами. Розповідав, що займався окультними науками. Це полегшувало йому знайомство з молодими дівчатами, фактично він жив за рахунок жінок. Був хорошим психологом, легко входив у довіру, був дуже начитаним і добре володів словом. Зловмисник придумав свою сатанистську релігію, що передбачає саме вбивство десятирічних дівчаток, — повідомив керівник столичної поліції Олександр Терещук.

9 серпня року Андрій зі своєю співмешканкою Катериною приїхали до столиці. Він довго водив жінку по території лісництва, вибираючи потрібне місце. Коли жертва відволіклася, дістав зброю і вистрілив. При цьому зробив «контрольний» постріл у голову. Зброю сховав у лісі.

Через два дні приїхав за дочкою убитої. Він придумав цілу історію, щоб дитина поїхала з ним. А через місяць у Хмельницькій області виявили розчленоване тіло 10-річної дівчинки, — зазначив Терещук.

Правоохоронці Києва та Вінниччини згодом вийшли на слід спільниці зловмисника. Його 19-річна подружка зізналася, що удвох із коханцем вони задушили дівчинку.

Після проведених оперативно-розшукових заходів столичні правоохоронці знайшли і самого вбивцю: він знімав кімнату в столичній квартирі. 36-річний чоловік не заперечував своєї причетності до жорстоких вбивств. Він спокійно і детально розповідав, як розправлявся з жертвами і ховав докази. Зараз правоохоронці перевіряють його причетність до скоєння аналогічних злочинів на території України.

Ми ретельно відпрацьовували всі можливі версії і мотиви скоєння жорстоких вбивств. Зараз можу говорити про те, що підтверджується основна версія — ритуальне вбивство з елементами канібалізму. Зброю знайшли в лісі, інші речовині докази, а це — одяг та документи жертв — вилучені в гаражному приміщенні у Вінниці. Обидва спільника затримані і перебувають під вартою, — розповів Олександр Терещук.

Столичні слідчі розслідують дві кримінальні виробництва за ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство), ч. 3 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує довічне ув’язнення. 

 

Читайте також: У Борисполі затримали бойовика ІДІЛу з російським паспортом