Події
16 листопада 2015
Гірники шахти на Донеччині оголосили страйк через невиплати зарплати
Гірники першої зміни шахти ім. Стаханова ДП "Красноармійськвугілля" не приступили до роботи через невиплату заробітної плати.
news-image

Як повідомляє «Є!», про це сьогодні написав на своїй сторінці у Facebook голова незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

Сьогодні вранці гірники першої зміни шахти імені Стаханова ДП "Красноармійськвугілля" до роботи не приступили. Як повідомив мені заступник голови первинки НПГУ цієї шахти Сергій Ціпкаленко, до такого кроку гірники змушені були вдатися через невиплати заробітної плати", - зазначив Волинець.

На шахті та в цілому на державному підприємстві гірники отримали лише чверть зарплати за вересень.

Коли віддадуть залишок зарплати і розрахуються за жовтень, ніхто сказати не може. Тому шахтарі і призупинили видобуток вугілля, про що, до речі, попереджали адміністрацію заздалегідь, - зазначив голова незалежної профспілки гірників. - Безвідповідальна позиція керівників вугільної галузі змушує гірників вдаватися до рішучих дій. Я неодноразово підкреслював, що не слід випробовувати терпіння шахтарів. Тому страйк є цілком логічною відповіддю на постійне ігнорування законного права людей вчасно отримувати зароблене".
Читайте також: На шахті Ахметова на окупованій території сталася пожежа