Суспільство
19 листопада 2015
Чверть росіян вважає операцію в Сирії "профілактикою кольорових революцій"
Майже половина (49%) жителів Росії вважає, що цілями операції в Сирії є прагнення Путіна нейтралізувати «загрозу перенесення на територію РФ військових дій ісламських радикалів і терористів».
news-image

Про це свідчать дані опитування «Левада-центру», пише «Є!».

При цьому чверть (24%) росіян вважають, що метою операції є захист президента Сирії Башара Асада та запобігання «ланцюга "кольорових революцій", провокованих США по всьому світу».

Ще 16% вважають, що головна мета операції - відстоювання економічних інтересів РФ на Близькому Сході, 11% називають меті підтримку Асада в боротьбі з опозицією, а 8% - спробу розколоти коаліцію західних країн, щоб послабити ізоляцію Росії.

15% опитаних заявили, що не розуміють, навіщо Росія бере участь в сирійській війні.

При цьому про свою підтримку операції заявляють 55% респондентів. Близько чверті (27%) росіян ставляться до бомбардувань негативно.

Нагадаємо, Росія проводить операцію в Сирії з 30 вересня. Офіційною її метою була заявлена ​​допомогу уряду Башара Асада в боротьбі з терористичним угрупуванням «Ісламська держава» (заборонена в РФ судом). На Заході ВПС РФ неодноразово звинувачували в нанесенні ударів по позиціях «помірних» повстанців, Москва ці звинувачення послідовно спростовувала.

Читайте також: Росіяни вважають, що Росія ніколи не була агресором - опитування