Події
19 листопада 2015
У Тверській області вантажівка протаранила групу протестуючих далекобійників (ФОТО)
У ході аварії одна людина загинула, три людини постраждали.
news-image

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на місцеве видання Tverigrad.

У Державтоінспекції Тверській області сайту розповіли, що водій не впорався з керуванням і врізався в іншу вантажівку, який був припаркований на узбіччі. У ході аварії одна людина загинула, три людини постраждали.

Нагадаємо, з 11 листопада за всій Росії почалися акції далекобійників проти введення плати за проїзд по федеральних трасах для важких фур. У районі села Федюкова Подільського району Московської області, наприклад, на відрізку автотраси М4 «Дон» встали на узбіччі біля 50 вантажівок.

Далекобійники протестують проти введення системи оплати проїзду по федеральних трасах для машин масою понад 12 тонн «Платон». До 29 лютого тариф встановлений на рівні 1,53 рубля за кілометр пройденого шляху. З 1 березня року до 2016 31 грудня 2018 року він складе 3,06 рубля.

Система почала свою роботу з 15 листопада (раніше уряд відстрочив введення штрафу в регіонах, крім Підмосков'я, для далекобійників до травня 2016 року).

Багато водіїв зіткнулися з тим, що система відчуває перебої в роботі. У Мінтрансі пізніше пояснили, що вони були викликаний «організованими діями недоброзичливців системи»

Читайте також: У Росії п'яна 13-річна дівчина влаштувала масштабне ДТП: постраждало 7 машин