Суспільство
23 листопада 2015
Як брюссельці поліції допомагали, постячи котиків (ФОТО)
Під час антитерористичної операції в Брюсселі у неділю місцева влада звернулася до користувачів соцмереж, щоб вони не повідомляли онлайн про дії силовиків.
news-image

У відповідь люди почали масово публікувати фото котиків з хештегом #BrusselsLockdown, щоб "заглушити" можливий витік інформації про хід спецоперації, передає «Є!» з посиланням на службу ВВС Україна.

Влада Бельгії ще у ніч на суботу підвищила рівень терористичної загрози в столиці до найвищого - четвертого, попередивши населення про високу ймовірність нападів. Жителям міста рекомендують не відвідувати місця скупчення людей, зокрема торгові комплекси, концерти, вокзали й аеропорти. Крім того, в Брюсселі закрили метро і школи.

У неділю брюссельська поліція повідомила про проведення операція з пошуку кількох підозрюваних у тероризмі, у тому числі Салаха Абдеслама, якого пов'язують з нападами в Парижі.

З метою безпеки необхідно дотримуватися мовчання в соціальних мережах в Брюсселі про поточні поліцейські операції. Дякуємо, - йшлося в одному з дописів федеральної поліції у Twitter.

Хештег #BrusselsLockdown ("заблокований Брюссель") у соцмережах до цього використовувався саме для обговорення дій поліцейських.

Однак після прохання поліції користувачі соцмереж стали поширювати з тим же хештегом фото і відео котів, щоб перебити потік інформації щодо ходу спецоперації. А дехто продовжував публікувати жартівливі апдейти про те, як нібито проходить пошук злочинців.

У понеділок поліція не забула подякувати тим, хто дослухався до її прохань.

Для тих кішок, які допомогли нам вчора ввечері. Пригощайтеся! - написано у Твіттері поліції під мискою котячого корма.

Нагадаємо, у ході поліцейських операцій у Брюсселі та його околицях арештовані 16 людей. Основного підозрюваного у нападах в Парижі 13 листопада - Салаха Абдеслама - серед них не було. Загалом у Брюсселі та Шарлеруа відбулись обшуки у 19 будинках, проте зброї і вибухових речовин виявлено не було.

Операції проти ісламістів, які можуть здійснити нові напади, в Брюсселі тривають.

Читайте також: У Брюсселі через загрозу теракту подовжили вихідні дні для школярів