Інтернет
23 листопада 2015
Роскомнагляд знову забороняє Вікіпедію
Роскомнагляд вкотре визнав російськомовну Вікіпедію забороненою.
news-image

Про це відомство повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці, передає «Є!».

За підсумками досліджень інформація в чотирьох статтях Російська Вікіпедія визнана забороненою. Відправили повідомлення про внесення до Єдиного реєстру. Постскриптум П'ята стаття про JWH-018 (Прим. - Йдеться про Спайс) не була внесена до Реєстру, оскільки заборонена інформація була видалена адміністрацією, - йдеться в повідомленні відомства.

18 листопада Федеральна служба з контролю за обігом наркотиків визнала порушують російські Закони п'ять статей вікіпедії про кокаїн, спайс, MDMA, амфетамінах і метамфетамін. ФСКН визнала ці статті забороненими, пояснивши це тим, що в матеріалах сайту містяться дані про методи виготовлення і вживання наркотиків. Результати своєї експертизи ФСКН передала в Роскомнагляд.

Вікіпедія вже піддавалася блокуванню в серпні 2015 року через статтю про наркотик Чарас, в якій описувався спосіб його виготовлення. Учасники енциклопедії вирішили змінити лише адресу статті, в результаті чого за заблокованою адресою з'явилися опції відкрити статті про сорт винограду, річку і острів. У самій статті нічого змінено не було.

Читайте також: Роскомнагляд вже виключив "Вікіпедію" з реєстру заборонених сайтів