Події
24 листопада 2015
У Держдумі РФ пропонують розірвати дипвідносини з Туреччиною
Депутати закликають відізвати російського посла з Туреччини та заборонити польоти між країнами.
news-image

У Держдумі закликають президента Росії Володимира Путіна розірвати дипломатичні відносини з Туреччиною після того, як був збитий російський Су-24, передає «Є!» з посиланням на російські МІ.

Запит з такою пропозицією президенту РФ направили депутати Валерій Рашкін і Сергій Обухов (обидва - КПРФ). Копія запиту була спрямована главі МЗС Сергію Лаврову. Раніше Рашкін і Обхов вже пропонували президенту розірвати авіасполучення з Туреччиною через загрозу терактів.

Агресія Туреччини в черговий раз підтверджує безмежну підтримку Турецькою Республікою міжнародного тероризму, зокрема, забороненої в Росії терористичної організації ІГ. Ознаки цього чітко виявлялися і раніше, в т.ч. коли МЗС Туреччини розповсюдив заяву про те, що сім держав стурбовані діями Росії в Сирії в рамках контртерористичної операції, - зазначають депутати в листі Путіну.

У цьому зв'язку, депутати просять викликати посла Турецької республіки для з'ясування ситуації, одночасно розглянувши питання про зниження дипломатичних відносин аж до їх розриву, підняти питання про відповідальність Туреччини за агресію проти Росії в Раді безпеки ООН, а також визнати Туреччину країною-пособниця тероризму і прийняти комплекс заходів щодо припинення підтримки ІГ та інших терористичних формувань з боку цієї держави.

Схожої точки зору дотримуються в ЛДПР. Віце-спікер Держдуми від партії Микола Левич заявив, що «Туреччина проявляє солідарність з терористами», тому треба припинита авіасполучення з цією країною. Він уточнив, що вже готує відповідний запит до Росавіації.

Як повідомлялося раніше, на кордоні Сирії та Туреччини збитий російський військовий літак. Російське Міноборони підтвердило крах бомбардувальника Су-24 в Сирії. Турецька влада заявляє, що пілотів попереджали про порушення ними чужого повітряного простору, перед тим, як збити літак.

Читайте також: Кремль прокоментував інцидент з російським Су-24 в Сирії