Події
25 листопада 2015
У ГПУ хочуть допитати родичів затриманих ГРУшників
Українські слідчі звернулися до РФ стосовно допиту родичів ГРУшників, затриманих під Щастям.
news-image

Як повідомляє «Є!», правозахисники підсудних Алєксандрова та Єрофєєва кажуть, що таке звернення було оформлено неналежним чином.

Документ підписаний старшим слідчим якогось відділу Генпрокуратури, тобто особою, яка не має право виступати від імені Генеральної прокуратури, - зазначив адвокат Алєксандрова Юрій Грабовський. - Згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України, подібні запити направляються від імені генерального прокурора України або його заступника".

У документі, відправленому до РФ, прокурори просять допитати низку громадян Російської Федерації про події, які відбувалися на території Луганської області, де були затримані Єрофєєв і Алєксандров після бойового зіткнення з українськими військовими.

Крім того, на засіданні суду в середу було заслухано аудіозапис переговорів представників підрозділу, в якому служать російські спецназівці, де йшлося про події 16 травня 2015 року, коли після бою в Луганській області вони були затримані.

Нагадаємо, військовослужбовці РФ Єрофєєв і Алєксандров були затримані 16 травня в зоні АТО в районі міста Щастя на Луганщині в результаті бойового зіткнення.

Читайте також: Путін про Крим: "Київ просто знущається з людей"