Події
26 листопада 2015
На Львівщині 21-річний молодик незаконно утримував студентів-заручників та вимагав викуп
Зловмиснику загрожує п’ять років позбавлення волі.
news-image

На Львівщині правоохоронці затримали зловмисника, який незаконно позбавив волі трьох студентів, передає «Є!» із посиланням на прес-службу ГУ Нацполіції у Львівській області.

Під час проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні про вимагання, відкритому відносно 21-річного мешканця Самбірського району, працівники Самбірського відділу поліції встановили, що 9 вересня зловмисник разом зі спільниками незаконно позбавив волі трьох студентів одного з місцевих навчальних закладів.

Слідством встановлено, що у той день, близько 18.00 чоловік, зі своїми спільниками, примусили трьох 18-річних студентів, мешканців Львівської області, піти з ними в орендовану квартиру, де незаконно утримували їх, вимагаючи викуп. За звільнення зловмисники вимагали у хлопців 2300 гривень та погрожували відрізати одному з них руку, якщо не отримають гроші. Налякані студенти зателефонували своїм знайомим, ті зібрали необхідну суму та передали її зловмиснику. Після цього студентів звільнили, - повідомили у прес-службі.

Як встановили правоохоронці, підозрюваний причетний до дванадцяти фактів вимагання. Його жертвами були в основному студенти з різних сіл.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк до п’яти років. Суд обрав для затриманого міру запобіжного заходу – тримання під вартою. 

Читайте також: Музиканти Eagles of Death Metal розповіли про вечір у концертному залі Bataclan під час нападу терористів (відео)