Події
27 листопада 2015
Путін попросив у Франції карту об'єктів у Сирії, які не треба бомбити
За підсумками переговорів в Кремлі в четвер Путін і Франсуа Олланд домовилися координувати удари по "Ісламській державі" і інших угруповань в Сирії.
news-image

Президент Росії Володимир Путін звернувся до Франції з проханням скласти карту, яка показує розташування угруповань, які воюють в Сирії з бойовиками "Ісламської держави", щоб не бомбити їх позиції, повідомив глава французького зовнішньополітичного відомства в п'ятницю, передає «Є!», посилаючись на Reuters.

Він попросив нас скласти карту розташування сил, які не є терористами і воюють проти ІДІЛ. Як тільки ми її надамо, він пообіцяв не бомбити їх, - сказав міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус, що супроводжував Олланда в Москві, в ефірі радіостанції RTL.

Російські літаки і бойові кораблі завдають ударів по об'єктах в охопленій громадянською війною Сирії з кінця вересня в рамках кампанії, метою якої, за заявами Москви, є боротьба з ультраджіхадістською "Ісламською державою". Проте Захід звинувачує Росію в тому, що її втручання має на меті підтримку союзника Кремля президента Башара Асада.

Фабіус повідомив також, що Париж може направити до Сирії спеціальні війська, однак, за його словами, подібне рішення не буде оприлюднено.

Читайте також: У резиденції Путіна посилений режим секретності