Суспільство
29 листопада 2015
У Криму скасували поромну переправу з Туреччиною
30 листопада вирушить у путь останній рейс.
news-image

Останній рейс порому "Варяг" вийде з порту Севастополя у Зонгулдак (Туреччина) 30 листопада. Кримська влада заявила про скасування поромного сполучення між країнами. Про це повідомив прес-секретар губернатора Севастополя Кирило Москаленко, передає «Є!» з посиланням на Крым.Реалии.

«Дізнавшись про ситуацію, губернатор Севастополя Сергій Меняйло дав указівку адміністрації порту провести переговори з агентами, що забезпечували поромну переправу. У результаті було прийнято рішення про те, що в понеділок «Варяг» вийде в Туреччину. Це буде останній рейс до Туреччини », - сказав Москаленко.

Однак навіть цей останній рейс є позаплановим. Його б теж скасували, але російські далекобійники не можуть повернутися з Туреччини. Вони залишилися без роботи й змоги повернутися додому у зв'язку з забороною на пропуск російського вантажного транспорту через кордон.

«У Туреччині в порту Зонгулдак стоять кримські машини з водіями і не можуть виїхати додому. Один пором ходив на Крим, і той зупинили. Як тепер дістатися, їм ніхто не може сказати. У Туреччині десь близько 30 кримських машин, ми між собою тримаємо зв'язок. Турецькі пороми відмовилися перевозити машини з російськими номерами », - розповів перевізник.

Як стало відомо, поромна переправа між портами Севастополь (бухта Камишова) і Зонгулдак (Туреччина) була запроваджена 5 серпня 2015 року.