Події
30 листопада 2015
Росія: Далекобійники висунули ультиматум Кремлю (ВІДЕО)
Далекобійники перенесли запланований на сьогодні «Марш на Москву» на початок грудня.
news-image

Голова профспілки далекобійників Олександр Котов повідомив агентству ТАСС, що його організація перенесла планувався на сьогодні «Марш на Москву» на початок грудня, передає «Є!».

Котов сподівається, що до цього часу влада країни приймуть рішення скасувати систему збору коштів з далекобійників «Платон».

Ми поінформували водіїв, щоб сьогодні ніяких акцій не проводилося. Ми вирішили дати час уряду і депутатам Держдуми, щоб вони відреагували на минулі акції та вжили відповідних заходів. Якщо водіїв не відключать від системи "Платон" 3 грудня дальнобой піде на Москву, - заявив Котов.

Аналогічну заяву Котов зробив і на поширеному в YouTube відео:

Якщо 3 числа "Платон" не буде відключений, далекобійники на сході в Ростjве-на-Дону прийняли рішення: четвертого числа, четвертого грудня цього року, важкі вантажівки висуваються в бік Москви.

Закінчив відеозаяву Котов зверненням до Путіна:

Заспокій, Володимире Володимировичу, свій власний народ. Ми не хочемо бузи, ми хочемо годувати свої сім'ї, ми хочемо чесно працювати, чесно заробляти свій власний хліб і допомагати Батьківщині перевозити вантажі.

Поки в Москві не спостерігається транспортних проблем, пов'язаних з блокуваннями трас далекобійниками. Це, однак, може бути пов'язано, зокрема, з тим, що на підступах до неї чергує ГИБДД, зупиняє фури під різними приводами - від неоплачених штрафів до небезпеки тероризму. Подібні повідомлення надходили, зокрема, з Вологодської і Нижегородської областей, а також Дагестану.

Втім, водії самі заявляють, що поміняли тактику: вони відмовилися від руху великими колонами і пробираються до Москви по одинці.

Нагадаємо, що протести водіїв викликає не тільки сам факт нового податку, а й неготовність системи «Платон» до впровадження: її сайт регулярно зависає, мобільних пристроїв не вистачає, а офіси переповнені.

Також далекобійники протестують проти того, щоб плату з них збирала фірма «РТ-Інвест Транспортні Системи», підконтрольна Ігорю Ротенбергу.

Читайте також: Далекобійники в Росії починають масштабний страйк