Події
30 листопада 2015
НАТО: "Ми маємо допомогти встановити контакти між Анкарою і Москвою"
Глава НАТО пояснив, чому альянс підтримує Туреччину в конфлікті з Росією.
news-image

Під час прес-конеференціі глава НАТО Йенс Столтенберг відповів на питання, чому НАТО зайняв бік Туреччини в оцінках епізоду зі збитим російським бомбардувальником на сирійсько-турецькому кордоні, проте не хоче поглиблення конфлікту між країнами, повідомляє «Є!» з посиланням на "Новую газету".

Ми повинні сфокусуватися на деескалації і те, як уникнути нових подібних інцидентів. Ми повинні допомогти встановити контакти між Анкарою і Москвою, щоб уникнути погіршення ситуації, - заявив він.

Генсек Альянсу заявив, що незалежні джерела НАТО підтвердили дані, про які повідомляла турецька сторона.

У нас є свої джерела, інформація яких відповідає тій, що надала Туреччина. Це було порушення кордонів і не в перший раз. Туреччина має право захищати свою територію і повітряний простір, - розповів Столтенберг,

Він також додав, що Туреччина в ролі члена Альянсу захищає не тільки свою територію, але і межі НАТО. При цьому він все ж підкреслив, що Альянс сьогодні ставить своїм головним завданням нормалізацію відносин з Москвою.

Нагадаємо, сьгодні у понеділок в Брюсселі глава НАТО зустрічався з прем'єр-міністром Туреччини Ахметом Давутоглу.
Сьогодні ж в Парижі проходить велика екологічна конференція ООН, під час якої, як очікувалося, зустрінуться Володимир Путін і Реджеп Ердоган. Проте прес-секретар президента Росії незабаром оголосив, що така зустріч не планується.

Читайте також: Жириновський запропонував знищити Стамбул ядерною бомбою