Суспільство
1 грудня 2015
За добу правоохоронці викрили жінку, яка залишила в пакеті новонароджену дитину
Немовля було знайдено у під’їзді житлового будинку.
news-image

Як повідомили у прес-службі ГУ Нацполіції в Луганській області, 30 листопада до Станично-Луганського відділу поліції надійшло повідомлення диспетчера швидкої медичної допомоги про те, що в під’їзді на вул. 5-я лінія смт. Станиця-Луганська знайдено пакет, у якому знаходилась жива новонароджена дитина (дівчинка), передає «Є!».

Немовля відразу було доставлено до Станично-Луганської районної лікарні, з діагнозом: переохолодження та ампутаційна кукса правого передпліччя.

Пізніше дитинка була доставлена до Лисичанської лікарні, де наразі за її життя ведуть боротьбу лікарі.

Виїздом на місце події співробітники слідчо-оперативної групи встановили, що 30 листопада о 09.00 до вказаної адреси під’їхав автомобіль «ВАЗ-2111» з якого вийшла невідома жінка (водій), яка тримаючи кольоровий пакет у руках зайшла до під’їзду та одразу ж вийшла без пакету, сіла до автомобілю, та поїхала у невідомому напрямку. 

З місця події вилучено господарську сумку, простирадла, дитячу ковдру.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів у скоєнні злочину поліцейські викрили 31-річну жительку с. Валуйське (Станично-Луганський район). Жінка пояснила правоохоронцям, що дитину народила самостійно за місцем мешкання та вирішила її покинути у зв’язку з тим, що вже має трьох дітей віком від 3-х до 7 років.

Даний факт внесений до ЄРДР та попередньо кваліфікований за ч. 2 ст. 135 КК України «Залишення у небезпеці новонародженої дитини». Триває досудове розслідування.

Встановлюються усі обставини події. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.