Суспільство
2 грудня 2015
На російський Піонерський рух виділено 150 млн
Зазначено, що ці гроші виділені не на будівництво офісів, а на всілякі "тусовки" .
news-image

Бюджетний комітет Держдуми затвердив виділення 150 млн рублів на фінансування Російського руху школярів (РРШ) - сучасного аналога радянського Піонерського руху, передає «Є!».

Такі витрати закладені у поправках, затверджених комітетом до другого читання бюджету на 2016 рік, увагу на них звернуло видання РБК.

Голова бюджетного комітету Андрій Макаров пояснив, що кошти сучасним піонерам будуть виділятимуться не на будівництво офісів, а на проведення конкретних заходів.

За підрахунками видання, агентство у справах молоді отримає майже 1,3 млрд рублів. При цьому в проекті бюджету передбачалося виділення 879 млн рублів, однак Росмолодь просила збільшити фінансування заради проведення молодіжних форумів.

У 2015 році агентство отримало 1,16 млрд рублів. Серед авторів правок - голова Радфеда Валентина Матвієнко, спікер Держдуми Сергій Наришкін та інші парламентарії Держдуми.

Нагадаємо, указ про заснування РРШ був підписаний президентом Володимиром Путіним у жовтні, метою організації при Росмолоді задекларовано «вдосконалення державної політики в галузі виховання підростаючого покоління, сприяння формуванню особистості на основі властивому російському суспільству системи цінностей».

Згідно з проведеним у жовтні фондом «Громадська думка» опитуванням, 45% росіян вважають, що знайомі їм діти захочуть вступити в Російський рух школярів.

Читайте також: Путін відродив піонерський рух