Події
4 грудня 2015
В Одесі високопосадовці Міноборони вимагали хабар у півмільйона гривень (фото)
Хабарників затримали сьогодні під час передачі грошей.
news-image

До працівників Управління захисту економіки Національної поліції в Одеській області звернувся підприємець, який повідомив, що керівництво держпідприємства Міністерства оборони та директор товариства вимагають у нього 550 тисяч гривень, передає «Є!» із посиланням на прес-службу ГУ Нацполіції.

За таку суму хабарники пообіцяли підключити його установу до електричної мережі та трансформаторної підстанції, яка знаходиться на балансі Міністерства Оборони України.  А згодом пообіцяли і дозвільну документацію.

За заявою чоловіка військової прокуратурою було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. 

Під час документування злочинної діяльності високопосадовців правоохоронці зафіксували факт отримання заступником директора державного підприємства першого грошового "траншу" – 2 тисячі доларів США. Ця сума виступала задатком для подальшого сприяння у підготовці відповідних дозвільних документів.

Сьогодні вранці співробітники Управління захисту економіки, СБУ та військової прокуратури «на гарячому» затримали директора державного підприємства МОУ, його заступника та керівника товариства, які отримали другу частину обумовленої суми – 500 тисяч гривень.

Посадовці затримані в порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання відносно них міри запобіжного заходу. Їм загрожує до 12-ти років ув’язнення.