Політика
7 грудня 2015
На фракції БПП "Солідарність" зчинився скандал
Яблуком розбрату в партії стала корупція.
news-image

На засіданні франції Блоку Петра Порошенка "Солідарність" депутати розмовляли на підвищених тонах. Про це повідомляє "Українська правда", посилаючись на власне джерело, передає «Є!».

Свідки події повідомляють, що причиною розбрату стало інтерв'ю народного депутата Єгора Фірсова одному з всеукраїнських видань, де він повідомив, що не може сидіти за одним столом з корупціонерами Березенком та Кононенком. За такі одкровення Фірсову зробили зауваження Іван Мельничук, Олексій Гончаренко та Юрій Луценко. Його примушували принести вибачення колегам, але він відмовився.

Словесна перепалка виникла між Юрієм Луценко та Єгором Фірсовим. Голова фракції на підвищених тонах повідомив нардепу, що слід не інтерв'ю давати, а заяву до правоохоронних органів писати, якщо є факти корупції. Фірсов зазначив, що антикорупційний комітет, в який він входить, вже подав таку заяву, але дії не послідували.

Присутні зазначають, що Юрій Луценко був дуже розлюченим. Через це стався у нього конфлікт також з Мустафою Найемом, який підтримав Фірсова. Згодом Луценко у гніві пішов з фракції, а засідання очолив Віктор Король, який намагався помирити депутатів.

Слово взяв і Сергій Лещенко, наголосивши, що у публічну площину виносити справи нардепів вимагають умови політики. Для прикладу він навів справу Миколи Мартиненка, адже на його злочини жодним чином не реагує Генпрокуратура.