Політика
8 грудня 2015
Тристороння контактна група у Мінську підбила підсумки роботи
Київ вимагає звільнення заручників.
news-image

В Мінську Тристороння контактна група завершила певний етап своєї роботи. Про це у Facebook повідомила прес-секретар екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер, передає «Є!».

Представники сторін конфлікту домовилися щодо розмінування території, враховуючи певні особливості значущості та розташування місцевості.

Було акцентовано увагу на тому, що представники СММ ОБСЄ повинні без перешкод й у небезпечний спосіб діставатися усієї території Донбасу. Зокрема йшлося про райони, які не підконтрольні українській стороні. Також учасники переговорів наголосили, що потрібен вільний доступ до території конфлікту для представників міжнародних організацій. Таких, як "Лікарі без кордонів", Міжнародний комітет Червоного Хреста та деяких інших.

"Українська сторона наполягає: напередодні Різдва і Нового року пріоритетом повинен стати обмін заручниками і незаконно утримуваними особами", - йдеться у повідомленні.

Увага була зосереджена особливо на тому, що на Донбасі треба зберігати режим тиші.

Повідомляється про можливу зміну місця переговорів нормандської четвірки у 2016 році. Буде це Мінськ чи деяке інше місто - поки невідомо.

 Наступні зустрічі Тристоронньої групи прогнозовано відбудуться 15 та 22 грудня.