Події
9 грудня 2015
У Сімферополі вперше за 2 тижні ввімкнули вуличні ліхтарі
Увечері у вівторок, 8 грудня, на центральних вулицях Сімферополя після двотижневої перерви вперше включили вуличне освітлення.
news-image

Вулиці були освітлені частково, на проспекті Кірова горіло не більше третини ліхтарів. Освітлені квартали чергувалися з повністю темними, передає «Є!» з посиланням на "Крим. Реалії".

Зовнішня реклама як і раніше вимкнена.

Також у вівторок 8 грудня за Сімферополю почали курсувати міські тролейбуси, які не працювали через економію електроенергії.

Раніше, 7 грудня, оперативний штаб з ліквідації надзвичайної ситуації в Криму прийняла рішення обмежити вуличне освітлення для перерозподілу ресурсів. У цей же день глава сімферопольської адміністрації Геннадій Бахарєв заявив, що відновлювати повністю вуличне освітлення в Сімферополі поки не планують.

Раніше повідомлялося, що учасники громадянської акції по блокаді Криму допустили енергетиків до підключення лінії електропередачі "Каховська - Титан", по якому йде електропостачання анексованого Криму. Відповідна домовленість була досягнута між владою та представниками Меджлісу кримських татар.

Нагадаємо, в ніч на 20 листопада в Херсонській області в результаті підривів електричних опор були виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач, за якими здійснюється енергопостачання території Криму. Потім вийшли з ладу ще дві лінії.

Опівночі 22 листопада Крим був повністю знеструмлений.

Через кілька годин електропостачання вдалося частково відновити. На півострові введений режим надзвичайної ситуації.

Енергосистема Криму зараз працює в автономному режимі. Для економії електроенергії застосовуються віялові відключення споживачів.

Читайте також: Україна відновила електропостачання в Крим