Події
9 грудня 2015
Баш на баш: Путін наказав поновити постачання вугілля до України після припинення енергоблокади Криму
Президент Росії доручив уряду відновити постачання вугілля на Україні у відповідь на транспортування української електроенергії до Криму.
news-image

Проте він розпорядився передбачити заздалегідь момент, коли українська електрика більше не знадобиться, передає «Є!» з посиланням на російські ЗМІ.

Вони, хоч і одну, але все-таки одну гілку включили. Відновити потрібно поставки вугілля. Не можна допустити, щоб, коли ми повністю живити від чотирьох енергоцепей і повністю покриємо все, що постачалася Україною до Криму, у нас були тривають контракти на постачання електроенергії з України, - цитує "Інтерфакс" Володимира Путіна.

Російський лідер уточнив, що не потрібно нікого ставити у скрутне становище. Тому про відсутність необхідності в українському електриці уряду доручено попередити заздалегідь. Володимир Путін зазначив, що гострої необхідності в українських поставках немає, якщо використовувати пересувні генеруючі потужності.

Раз українські партнери відновили, то добре, візьмемо, і, відповідно, у відповідь потрібно відновити постачання вугілля на Україні, - зазначив Путін.

Нагадаємо, вчора Україна почала подачу електроенергії по лінії ПЛ 220 кВ "Каховська-Титан" до Криму. Глава Криму Сергій Аксьонов запропонував не приймати її, але Міненерго РФ заявило, що відмова буде поступовою. Міністерство вважає постачання на даний момент виправданими.

Читайте також: Президент України пояснив, чому потрібно відновити постачання електроенергії до Криму