Суспільство
15 грудня 2015
Львів'янка дочекалась свого сина майже через рік після похоронки
Ольга Погребняк каже, що вірила: син не загинув під Іловайськом.
news-image

Ольга Погребняк зі Львова може раніше й не вірила, що дива трапляються, але тепер змінила свою думку. Її син Олексій, на якого прийшла похоронка, повернувся з полону додому. Жінка розповіла свою вражаючу історію depo.ua, передає «Є!».

46-річна львів'янка, яка самостійно виховує двох синів, благословила старшого Олексія йти добровольцем на фронт влітку 2014 року. Похоронка прийшла вже за декілька місяців. Звістка підкосила здоров'я жінки. Але тіло їй не повертали, тому вона вірила, що син може ще живий.

"Мамо, я живий", - отримала жінка смс з невідомого номеру у травні 2015 року.

Ольга розхвилювалась, але подумала, що це злий жарт. Номер потім не відповідав, а волонтери застерегли від спілкування з шахраями. Втім жінка не припиняла чекати сина додому.

"Знаєте, я весь час молилася. Не лише за сина - за усіх хлопців, що воюють на сході", - каже мати бійця.

10 серпня Олексій повернувся додому. Ольга відвозила молодшого до родичів на Волинь, а коли повернулася, то знайшла під дверима понівечене тіло старшого сина. Він був у жахливому стані, але живий.

Зараз у Олексія дуже складний період. Хлопець відмовляється від реабілітації, але після Іловайського котла у нього стрес, з яким складно впоратись самотужки. Ольга наголошує, що до життя бійця повернула дівчина, яка й допомогла йому добратися до Львова, а тепер стала Ользі немов дочкою, якої у неї ніколи не було.