Світ
15 грудня 2015
13-річна британська школярка перевершила Ейнштейна за рівнем IQ
Дівчина має циганське походження.
news-image

Ніколь Барр з Великобританії живе з батьками у трейлері й переміщується по території країни. Тому дівчина нерідко прогулює школу. Випадково вона потрапила у Оксфордський університет і в тесті на IQ набрала 162 бали - на 2 пункти більше, ніж у Альберта Ейнштейна і Стівена Хокінга, повідомляє «Є!» з посиланням на місцеві ЗМІ.

Тринадцятирічна школярка після оголошення результатів тестування була запрошена у Burnt Mill Academy - навчальний заклад в графстві Ессекс. Вчителі з'ясували, що дівчинка входить до 1% найбільш інтелектуально обдарованих людей на планеті.

Про рід занять мами школярки нічого не відомо, а батько займається ремонтом доріг і чищенням стокових жолобів.

За словами матері Ніколь, дівчинка завжди відрізнялася інтелектуальними здібностями: виконувати прості математичні операції вона могла вже до двох років. Коли їй не виповнилося й десяти років, дівчинка вже вирішувала складні алгебраїчні завдання. Улюблені шкільні предмети Ніколь сьогодні - математика і драма. У майбутньому вона збирається вивчати медицину, можливо, в Оксфорді.

Ніколь не соромиться свого походження і засмучується, коли люди погано відгукуються про циган. Школярка, як і її мати, переконана, що люди бояться циган і судять про них виходячи зі стереотипів.