Політ на фюзеляжі літака стане реальністю (відео)
Авіакомпанії пропонуватимуть пасажирам нову опцію SkyDeck.
news-image

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Hi-News.ru.

Опція SkyDeck (небесна палуба) полягає у тому, що літаки отримають два додаткових сидіння, які будуть розташовані під спеціальним аеродинамічним куполом. Купол виступатиме за фюзеляж літака. Крісла будуть підніматися на спеціальному механізмі, і пасажири зможуть побачити панораму, якої не видно із звичайного ілюмінатора.

Розробкою займається аерокосмічна інжинірингова компанія Windspeed. У компанії запевняють, що матеріал для небесної палуби по міцності буде аналогічним решті матеріалів, що використовується у фюзеляжі літака. Палуба витримуватиме усі погодні умови та інших зовнішній вплив, наприклад пряме зіткнення з птахами.

Згідно з інформацією аерокосмічної інжинірингової компанії Windspeed, один з авіавиробників (назва компанії поки не вказується) планує вже у недалекому майбутньому почати пропонувати клієнтам цю опцію.

Ціна послуги не буде дешевою. Сам купол і механізм, який буде піднімати сидіння SkyDeck, збільшать вагу літака. Це знизить кількість пасажирських місць і вагу багажу, який зможе перевозити літак. Це повинно знизити і прибутковість від польоту, проте авіаперевізники зможуть компенсувати ці втрати встановелення високої ціни на опцію SkyDeck.

Концепт може стати реальністю протягом декількох років.

Спочатку інженери повинні допрацювати усі механізми та узгодити дизайн.