Україна
28 грудня 2015
Топ-10 гучних скандалів 2015 року
Тетерук та Кужель, Саакашвілі та Аваков, Парасюк проти СБУ та інші скандали минулого року.
news-image

"Каву йдеш пити?!" - скандал в офісі "Укртранснафти"

Резонансний скандал за участю тоді ще губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського вже встигли розібрати на цитати.

Тоді все почалося через зміну керівництва "Укртранснафти". Після призначення в.о. головою Юрія Мірошника, на арену вийшов Ігор Коломойський. Він з'явився біля офісу у компанії озброєних людей. Владнати конфлікт одіозний олігарх намагався з міністром енергетики Демчишиним.

Розголосу конфлікт набув після спілкування Коломойського з журналістами, коли він дуже різко спілкувався з представниками преси.

Після нічних "розборок" співробітники київської міліції взяли під охорону офіс ПАТ "Укртранснафта". Через скандал Порошенко звільнив Ігоря Коломойського з посади Дніпропетровської ОДА.

 

Шкіряк - супер-герой та рятувальник

Після призначення Зоряна Шкіряка в.о. глави Держслужби з надзвичайних ситуацій виникло декілька незручних ситуацій для політика, які прогриміли на всю Україну.

Спочатку в районі Чорнобиля спалахнули масштабні пожежі, які новопризначений голова показово знешкоджував.

Потім була горезвісна рятувальна операція українців з Непалу, куди Шкіряк вирішив за державний кошт взяти свою коханку. Окрім невдалого супутника для такої важливої місії, невдало обрали й рятувальний літак, який дуже довго летів до місця призначення.

Загалом ця рятувальна операція запам’яталась сотнями фотожаб про Шкіряка. Пізніше в Мережі з'явився гумористичний ролик про главу рятувальної служби.

 

Шикарний автопарк головного ДАІшника країни

 

У травні виник скандал навколо глави Державної автоінспекції Олександра Єршова. У високопосадовця знайшли елітний триповерховий маєток та шикарний автопарк.

Також підставили батька його доньки, які активно постили в соціальних мережах своє розкішне життя. 

Тоді журналісти довели, що він приховав від громадськості свої реальні доходи, а Єршов покинув пост.

 

Скандал навколо добровольчого батальйону "Торнадо"

Добровольчий батальйон "Торнадо" опинився в центрі гучного та дуже неприємного скандалу. Прокурор Анатолій Матіос звинуватив бійців "Торнадо" у мародерстві, ґвалтуваннях та катуваннях.

Після розголошення Аваков підписав указ про розформування батальйону.

Багато хто вважав, що скандал з "Торнадо" пов'язаний з тим. що батальйон напередодні розголошення зупинив контрабанду, яку перевозили з Алчевська до Дніпропетровська.

 

Стрілянина в Мукачевому за участю "Правого сектору"

Гучний скандал в Мукачевому відбувся влітку. Тоді представники "Правого сектору" зіткнулися з людьми депутата Михайла Ланьо, ймовірно через поділ потоків контрабанди.

Тоді Україна розділилася на два полюси: одні підтримували позицію влади, яка заявляла, що представники "Правого сектору" зайнялися бандитизмом, інші називали ситуацію, що склалася провокацією проти добровольчого руху.

Нардеп Андрій Денисенко тоді заявив, що в Мукачево тривав бій між бійцями "Правого сектору" і бандитами, які працюють на нардепа Михайла Ланьо. Політик заявив, що на допомогу бандитам прийшли спецпідрозділи МВС.

 

Зняття недоторканності та арешт Мосійчука

Під час засідання Верховної Ради Генпрокурор України Віктор Шокін надав скандальне відео за участі нардепа Ігоря Мосійчука. На відео нардеп отримує неправомірну вигоду за надання допомоги у бізнесі. 262 депутати проголосували за зняття недоторканності з Мосійчука.

Пізніше політик заявив, що відео з його присутністю - монтаж.

Суд по справі Мосійчука став гучною подією, неодноразово депутат оголошував голодування та відправлявся на лікування.

Днями у нардепа лікарі діагностували обширну виразку шлунку, що стало причиною внутрішньої кровотечі.

 

Екс-комбат Тетерук та напад на жінку

 

Сутичка між колишнім комбатом батальйону "Миротворець" Андрієм Тетеруком та нардепом від "Батьківщини" Олександрою Кужель сталася в листопаді.

За словами представників "Батьківщини", Тетерук підняв руку на жінку та вдарив Кужель пляшкою. Тетерук в свою чергу виправдовувався та зазначав, що це сталося випадково. 

Спочатку з Тетерука збиралися зняти недоторканність, а Кужель подала на нього заяву в прокуратуру, однак згодом її забрала.

 

Напад Парасюка на представника СБУ

Під час засідання Комітету з питань запобігання і протидії корупції народний депутат Володимир Парасюк вдарив представника СБУ Василя Пісного.

Емоційного нардепа розгнівала заява Пісного про те, що він зробив для Євромайдану більше, ніж Парасюк. За такі слова політик вгатив ногою по голові СБУ-шника.

Варто зазначити, що вибачення у Пісного нардеп просити не став

 

Яценюк та  букет квітів

Під час звіту прем'єр-міністра Арсенія Яценюка у Верховній Раді виникла серйозна бійка. Її розпочав депутат Олег Барна, який підійшов до трибуни і спробував підняти та винести Яценюка. 

Пізніше в мережі з'явилися смішні меми про бійку Яценюка з Барною.

Після інциденту фракція прийняла рішення про виключення нардепа Олега Барни зі свого складу.

 

Конфлікт Авакова з Саакашвілі

Під час засідання Ради реформ в Адміністрації Президента спалахнула сварка між міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим та губернатором Одещини Міхеїлом Саакашвілі.

Саакашвілі звинуватив Авакова в корупції, а глава МВС наказав політику "Забиратися з його країни", а також кинув в нього склянкою.

Наступного дня стало оприлюднено відео сварки.

 

Арешт Геннадія Корбана

Восени за участі великої кількості правоохоронців провели  затримання та арешт лідера УКРОПу Геннадія Корбана. Після затримання його вертольотом доставили до Чернігова, а суд у Чернігові видав дозвіл на арешт політика. Корбану оголосили підозру в створенні злочинного угрупування.

6 листопада політику обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на термін 2 місяці.

Однак 26 грудня Корбану вручили повістку в суд прямо в лікарні після операції на серці.

 

Підготувала: Альона Дутчак