Світ
29 грудня 2015
Відсьогодні Польщею їздитимуть нові суперпотяги
Нові сучасні та комфортні суперпотяги «Dart» їздитимуть між найбільшими польськими містами.
news-image

Сьогодні свій перший рейс здійснить суперпотяг «Dart» виробництва польської компанії «Pesa», передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

Новий рухомий склад о 17-ій годині відвезе перших пасажирів з Варшави до Любліна.

За словами речника оператора «Польські державні залізниці – Інтерсіті» (Polskie Koleje Państwowe Intercity) Беати Чемерайди, вже завтра - 30 грудня – будуть відкриті інші рейси, що обслуговуватимуться потягами «Dart». Зокрема, в середу вранці з Варшави відправиться рухомий склад до Білостоку.

Планується, що польські суперпотяги будуть курсувати на маршрутах між великими польськими містами: Вроцлав, Лодзь, Варшава, Білосток, Люблін, Катовіце.

«Dart» - це однорівневі потяги з високим рівнем комфорту. У другому класі є 292 місці, в першому – 60.

Робоча швидкість цих потягів складає 160 км/год. Однак під час випробовувань «Dart» розвинули швидкість до 200 км/год. В компанії «Pesa» зазначають, що це хороша ознака, яка відкриває можливості для виробництва швидкісних потягів.

Державна компанія «Польські державні залізниці – Інтерсіті» наразі замовила у компанії «Pesa» 20 рухомих складів потягів «Dart».

Варто нагадати, що цьогоріч мер Києва Віталій Кличко підписав меморандум про виробництво трамваїв польською компанією «Pesa» для столиці України.