Суспільство
29 грудня 2015
Начальник поїзда "Київ-Ковель" залишився без премії через любов до російського шансону
Через скаргу на пісню Михайла Круга "Золотые купола", яка лунала з динаміків ковельського пасажирського поїзда, начальника потягу залишили без премі.
news-image
Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Press-centrе. 

Скаргу на пісню "Золотые купола" написав український композитор і директор радіо "Промінь" Роман Коляда. Знаному шанувальнику класичної та джазової музики не сподобався "хіт" російського кримінального шансону Михайла Круга, коли він повертався до Києва після концерту в Луцьку потягом. 

Коляда написав скаргу на дії провідників потягу на сайті "Укрзалізниці". У ній він запитав залізничників:

Яким чином стає можливим у час, коли "русскій мір" топче українську землю чоботами своїх найманців, що людям у поїзді, у тому числі військовим, пропонують (а фактично нав'язують) слухати один з найнизькопробніших зразків "культури" того самого "міра"?

У звернені він запитав керівництво залізниці, чи сплачене роялті і у якому розмірі, згідно чинного законодавства, виконавцю пісні "Золотые купола" (у даному випадку – власникам авторських прав на твори Михайла Круга).

Днями музикант отримав офіційну відповідь керівництва структури, де йому повідомили, що начальника потягу за увімкнення цього музичного твору, який не входить у записані централізовано у студії звукозапису "УЗ" збірники, позбавили премії за грудень. 

Читайте також: Водіям маршруток незабаром заборонять слухати шансон