Події
6 січня 2016
Іслямов про Генічеськ: "Для Херсонської області готується Придністровський сценарій"
Керівник штабу блокади Криму Ленур Іслямов вважає події у Генічеську початком нового сепаратистського сценарію.
news-image

«Путін, визволи Генічеськ від Іслямова», «Новоолексіївець, убий в собі укропа!» - такі написи на стінах з'явилися днями в Генічеську, повідомив у Фейсбуці  Ленур Іслямов, передає «Є!».

Глава штабу Цивільної блокади Криму Ленур Іслямов вважає, що це - початок Придністровського сценарію в Херсонській області.

«Я думаю, що таким чином розгойдується ситуація до 15 січня, коли тут відбудеться з'їзд кримських татар. Я розмовляв з людьми з Донецька, які переїхали сюди після окупації, вони розповідають, що саме з таких написів там все починалося. Всі дивилися і сміялися, а потім в один момент з'явилися Гіркіни-Шмиркіни з автоматами, почалися перестрілки, захоплення будівель міліції, СБУ. Це ланки одного ланцюга. 4 січня в райраду була подана заявка про проведення «російського маршу» і райрада дала добро. Адже ми йдемо в Європу! У нас демократія! Але цей марш запланований проти блокади, в той же час в Криму кажуть, що зараз Генічеськ і Новоолексіївка будуть підніматися. Значить, фінансування на це звідти вже прийшло. Буде розроблятися Придністровський сценарій з відторгнення Херсонської області від України. Цього допустити не можна ні в якому разі, - розповів Ленур Іслямов кореспонденту сайту «15 минут».

На думку Ленура Іслямова, українській владі слід дуже серйозно поставитися до ситуації в Херсонській області, тому що сепаратистські настрої тут дуже активно підігріваються.

Читайте також: Російські ЗМІ розповіли, що Путін на прохання мера провів газ у херсонський Геніческ