Події
7 січня 2016
Через російські санкції Україна посилила кордон з Білоруссю
Через введення Росією режиму транзиту вантажів у Казахстан через Білорусь, Україна посилила пункти пропуску на кордоні з сусідньою державою.
news-image

Як повідомляє «Є!», у прес-службі ДПСУ повідомили, що з 1 січня була призупинена дія договору про зону вільної торгівлі щодо України, тому російською стороною введено новий режим транзиту, зокрема з території України не пропускаються будь-які вантажі, що йдуть транзитом через РФ до Казахстану.

Крім того, Росією визначені транзитні маршрути в Казахстан тільки з території Республіки Білорусь і відповідні пункти пропуску на кордоні з Білоруссю та Казахстаном, - зазначили прикордонники. - Враховуючи дану інформацію і можливе збільшення кількості вантажних транспортних засобів, Держприкордонслужба України прийняла додаткові заходи. Зокрема, на українсько-білоруській кордоні відбулося посилення пунктів пропуску та у взаємодії з Державною фіскальною службою забезпечений ритмічний пропуск через кордон вантажних автомобілів і товарів".

Крім цього, прикордонники кажуть, що проводять "відповідну роз'яснювальну роботу серед водіїв і перевізників про зміни, пов'язані з переміщенням територією РФ транзитних вантажів" з метою недопущення соціальної напруги та накопичення вантажівок.

Нагадаємо, Росія з 1 січня почала оподатковувати імпорт українських товарів на свою територію, а також ввела заборону на ввезення продовольчих товарів, що потрапили під ембарго. Також РФ заборонила транзит своєю територією українських товарів в треті країни, зокрема, в Казахстан.

У відповідь на російське ембарго, Київ заборонив ввезення низки російських товарів з 1 січня 2016 року.

Читайте також: Світовий банк прогнозує зростання економіки України