Події
12 січня 2016
Бойовик, якого затримала СБУ, зізнався у здійсненні серії терактів на Донеччині (ВІДЕО)
Співробітники Служби безпеки у грудні минулого року затримали у Добропіллі диверсанта, який провів низку терактів у зоні АТО.
news-image

Як повідомляє «Є!», у СБУ кажуть, що слідчі СБ задокументували покази бойовика у рамках карної справи за частиною другою статті 260 Кримінального кодексу України - "Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності".

За завданням російських кураторів чоловік прибув на підконтрольну українській владі територію. З території "ДНР" від них телефоном отримував "інструкції". Більшість терористичних актів, з використанням саморобних вибухових пристроїв, були спрямовані на залякування та вбивство місцевих проукраїнських громадсько-політичних діячів та активістів", - зазначили у відомстві. 

Відомо, що затриманий у минулому році прийшов спеціальну підготовку на базі батальйону "Восток".

При затриманні співробітники спецслужби вилучили у нього дев’ять кілограмів пластиду, детонатори, гранатомет РПГ-26, гранати Ф-1, автомат Калашникова, пістолет Макарова та набої різного калібру.

Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх учасників терористично-диверсійної групи.

Читайте також: СБУ затримала підлеглого "Мотороли" (ВІДЕО)