Суспільство
13 січня 2016
У Москві знайдений мертвим автор книги «Корпорація: Росія і КДБ за часів президента Путіна»
На даний момент ніякої додаткової інформації немає.
news-image

У своїй квартирі в Москві знайдений мертвим російський публіцист, керівник інтернет-видання «Антикомпромат», лідер руху «Субтропічна Росія» співавтор книги «Корпорація: Росія і КДБ за часів президента Путіна», автор невиданої книги «Соратники Путіна» Володимир Прибиловський. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив російський історик і публіцист Юрій Фельштинський, передає «Є!»із посиланням на Главком.

Мені щойно повідомили, що мій співавтор по книзі «Корпорація: Росія і КДБ за часів президента Путіна» був знайдений мертвим у своїй квартирі в Москві. Ніякої додаткової інформацією на даний момент я не маю, - написав він.

Як відомо, у березні 2010 року Прибиловський підписав звернення російської опозиції «Путін повинен піти».

З лютого 2013 по липень 2015 він вів щотижневу рубрику «Відставки і призначення» в журналі «Комерсант Влада».

У травні 2007 року співробітники Московської прокуратури провели обшук у квартирі Прибиловського у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи за ч. 1 ст. 283 КК РФ (розголошення відомостей, що становлять державну таємницю) про витік інформації з правоохоронних органів. Йшлося про публікації Прибиловського на його інтернет-сайті «Антикомпромат» текстів допитів свідків у справі про вбивство в квітні 2005 р колишнього начальника Московського УФСБ Анатолія Трофімова та його дружини. У ході обшуку були вилучені два комп'ютери і близько десятка дискет і CD-дисків; в числі іншого були вилучені електронні носії з чернетками книги Прибиловського «Корпорація. Росія і КДБ за часів президента Путіна », а також заготовки до книги« Соратники Путіна ». Наприкінці серпня 2007 р оргтехніка та носії були повернуті.