Події
15 січня 2016
Саакашвілі радить відновити аеропорт у Маріуполі
Голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі радить запустити в Маріуполі аеропорт, привести в порядок згорілі будівлі або знести їх і обіцяє допомогу в організації центру адмінпослуг за одеським зразком.
news-image

Як передає кореспондент Depo.Донбас, про це Саакашвілі заявив в Маріуполі в рамках своєї поїздки містами України, пише «Є!».

Порівнюючи портові міста, Маріуполь і Одесу, він порадив, в першу чергу, налагодити транспортне сполучення з приморським містом.

Потрібно зараз швидко відновити аеропорт. Тому що до Києва на автобусі - 15-16 годин, на поїзді 21 годину. Місто практично перебуває в ізоляції в цьому сенсі. Якщо 21 годину до столиці, а з іншого боку, бойові дії, то як ніколи важливо, щоб цей аеропорт швидше став функціонувати. Умови безпеки не такі жахливі, - сказав він.

Саакашвілі вважає, що самостійно місцева влада це не зможе зробити.

Це повинно міністерство у Києві просто взяти і зробити, - упевнений він.

Саакашвілі також розповів про наміри допомоги Одеської ОДА Маріуполю:

Ми будемо робити тут центр обслуговування громадян, одеську модель, ми своїх людей привозимо зараз, це буде дуже добре.

Крім того, він вважає, що не можна затягувати з відновленням зруйнованих адміністративних будівель в центрі міста.

Чи потрібно їх знести, щоб людям не нагадували, або відновити. Ну не можна, щоб ця будівля стояло так - гнітюче враження справляє, - сказав Саакашвілі.

Нагадаємо, глава Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі проїздом з Харкова перевірив, як живеться бійцям одеського добровольчого батальйону "Шторм" під Маріуполем. Він був шокований нелюдськими умовами бійців на блокпостах.

Читайте також: Саакашвілі розповів про погані умови, в яких перебувають бійці (відео)